Hámsteren!

Hamsters hamsteren. Maar wat is hamsteren nou eigenlijk? Hiermee wordt bedoeld dat hamster een voorraad aanleggen van voedsel. In het wild hebben hamsters namelijk niet altijd voldoende te eten in de winter. Hamsters die gedomesticeerd zijn, leven niet in het wild, en het is helemaal niet nodig om te ‘hamsteren’, maar toch doen zij het. Dit komt omdat dit instinct nog steeds actief is. De hamster stopt het eten dat hij mee wil nemen in zijn wangzakken en gaat daarmee naar zijn slaapplaats, hij haalt het eten er weer uit met strijkende bewegingen met de voorpootjes langs zijn wangzakken. Wist je dat de wangzakken van een hamster héél erg groot zijn? Ze kunnen helemaal tot aan hun achterpoten komen, zodat er zo veel mogelijk voedsel meegenomen kan worden. 
Een Syrische hamster (goudhamster) eet tussen de 8 en 15 gram per dag. Een Syrische hamster drinkt ongeveer 10 milliliter per dag.
Wordt je hamster te dik? Je kunt er ook voor zorgen dat je hamster afvalt, door het juiste loopwiel (28 cm) te kiezen.

Veel mensen denken dat hun hamster te weinig water drinkt. Hamsters halen ook vocht uit groenten of fruit. Vaak drinkt een hamster in de avond, wanneer hij wakker is. Je kunt voordat de hamster wakker is kijken hoe vol het flesje is, en in de ochtend. Hierdoor kan je zien hoeveel je hamster heeft gedronken. Als een hamster niet uit een flesje kan drinken, kan je ook een waterbakje neerzetten. Zet dan een klein bakje neer, niet te vol gevuld. Mocht de hamster er dan invallen, dan verdrinkt hij niet.

Controlereer regelmatig of het flesje NIET verstopt is door aan het einde van de tuut te tikken. Je vinger moet dan vochtig worden!

Deel deze pagina